Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВДанните за заболеваемостта от К19 ме

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВДанните за заболеваемостта от К19 ме
Коментари Харесай

Доц. Оскар: Имунизираните срещу К19 карат болестта много по-леко, няма нито един смъртен случай

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Данните за заболеваемостта от К19 ме тормозят като всеки жител и като всеки доктор. Но считам, че както и системата, по този начин и нашата болница са готови, натрупахме задоволително опит, създадохме нужната организация, с цел да се оправим с възможна нова вълна на коронавирус.

Това разяснява в ефира на бТВ доцент Александър Оскар, шеф клиниката по очни заболявания в " Александровска болница ".

Дали ще е по-голяма или по-малка вълната - това са гадания. Да, виждаме, че в доста страни новия вариант заразява повече хора, защото е по-виролентен, само че пък доста по-малко хора стигат до болница. Така че в действителност сме в областта на догатките, уточни той.

Резултатите от първото теренно изследване на резултатите от имунизациите в израел сочи, че от над 500 000 имунизирани спрямо над 540 000 неимунизирани няма нито един умрял или с тежко протичане на коронавирус от групата на ваксинираните. Това удостоверява още веднъж изгодата от имунизирането, безапелационен е доцентът. 

За страдание към момента България е на едно от последните места  в Европейския съюз с най-малка част от обществото, която е склонна да се имунизира. Така че би трябвало да се положат съществени старания, с цел да се убедят хората и да можем да се преборим с заболяването, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР